Tewaaraton Brno 2024

Tewaarato Brno 2024

O víkendu 15. a 16. 6. 2024 jsme uspořádali v Brně největší lakrosová událost tohoto roku, Tewaaraton Brno 2024. Snahou bylo se vrátit alespoň na chvíli zpátky k původním kořenům tohoto krásného sportu severoamerických kmenů.

Musíme přiznat, že hned na začátek jsme si na sebe vzali docela velké sousto, které nám dalo pořádně zabrat. Pár věcí se zkomplikovalo několik dní před akcí, pár věcí se zkomplikovalo přímo během Tewaaratonu. Akce však byla za nás i tak úspěšná, zejména pro lidi s lakrosovým srdcem a fanoušky.

Co se týče druhů lakrosu, který se v Česku hraje, tak jsme světovou raritou. Jedním z našich cílů bylo dostat všechny druhy lakrosu do Brna během jediného víkendu a to se nám také podařilo. Mohli jsme tak propojit všechny lakrosové komunity. Hrál se tu field lacrosse, minifield, sixies, český lakros, boxlakros a v ruce se držely i interkrosky! Hrála děvčata, hráli chlapi a na hřištích se motaly i děti. To je něco, co nám udělalo obrovskou radost. Zejména pak v otevřených zápasech, kdy si každý osobně otestoval, co hrají jeho noví přátelé.

Dalším splněným cílem bylo oživit moravskou metropoli lakrosem – Brno je jakýmsi středobodem mezi českými kluby a kluby ze sousedních zemí. Doufáme tedy, že se stane (a i skrze akci k tomu směřujeme) i středobodem olympijského formátu, který je jakýmsi průnikem všech lakrosů u nás.

Přes den jsme se prali s vedrem, v noci naopak přišly do Brna silné lijáky, a tak i přes snahu a odhodlání účastníků večerního programu byla akce ukončena o půlnoci – 24 hodin na jednom hřišti tedy nedopadlo, ale jelikož se snažíme hledat ve všem něco pozitivního, tak v sumě hracích časů na třech hřištích to 24 hodin bylo!

V průběhu dne bylo možné střílet na terče, změřit si rychlost střely, navštívit workshopy, občerstvit se, bavit se, fandit. Kdo chtěl, našel si na celém dni to své!

Moc děkujeme všem za účast a děkujeme o to víc těm, kteří to s námi skutečně prožili! Budeme rádi za zpětnou vazbu a věříme, že Tewaaraton u nás nebyl naposledy.

V neposlední řadě patří dík také partnerům akce: Kappa Czech Republic, The Good Stick Company s.r.o., Hatsoff s.r.o., Vikymont Stavby, s.r.o., Vinařství Vintrlík, Náčelník Cider, s.r.o., Milan Jedlička elektromontážní práce s.r.o., Český svaz mužského lakrosu, z.s., AC Track & Field Brno z.s., STAREZ – SPORT, a.s., Městská část Brno-Královo Pole